7 blesteme ce au pus oamenii pe jar

Blestemele par să nu-și mai găsească locul în lumea modernă. Unii dintre noi le consideră superstiții, în timp ce alții încearcă să evite cât de mult pot acest subiect. Cu toții avem propriile motive, dar până acum, știința nu a găsit nicio dovadă referitoare la urmările acestora. Oricum ar fi, blestemele există de la începuturile umanității și multe culturi încă arată un respect aparte fata de acestea.

În timp ce anumite blesteme dispar în întuneric, altele rămân, hrănindu-se cu frică și cu șiruri de evenimente considerate prea ciudate să fie coincindențe. Exemple pot să fie:

Porche-ul lui James Dean:

Masina lui James Dean

Actorul James Dean a avut în posesie, la un moment dat, un Porche RS550, căruia îi spunea cu drag “Micuțul Bastard”. Din păcate, a murit în el. Mașina stricată a fost cumpărată de către un pasionat în domeniu numit George Barris. În timp ce descărcau Proche-ul la garajul lui Barris, a alunecat, și unul dintre mecanici a ajuns să aibă ambele picioare rupte.

Un an mai târziu, două mașini diferite ce conțineau părți din acel Porche au avut accident în cursa la care participau (Pomona Fair Grounds), unde unul dintre șoferi a murit și celălalt a fost grav rănit. În următorii ani, mașina a fost implicată în mai multe accidente pană când a dispărut, undeva în anii 1960. Unii oameni spun că era blestemată sau bântuită.

Blestemul Kennedy

Blestemul Kennedy

Tragediile ajung în multe familii, însă nu în toate cazurile devin celebre. Cât timp s-a aflat în atenția media, viața familiei Kennedy și nenorocirile ce li s-au întamplat au devenit ținte ale speculațiilor. Câțiva membrii au murit de tineri, fie că au fost victime ale asasinatelor sau accidentelor. Rosemary Kennedy a suferit timp de 64 de ani din cauza lobotomiei, iar soția lui Robert F. Kennedy Junior s-a sinucis în 2012.

Unii spun că familiei Kennedy i se întamplă aceste evenimente dintr-un motiv supranatural. Relatările variază, în timp ce unii dau vina pe tatăl lui JFK, alții îl acuză pe străbunicul său, Thomas Fitzgerald.

Clubul 27

clubul 27

Oameni mor la toate vârstele, dar există un vârf statistic reprezentat de muzicieni în vârstă de  27 de ani. De cele mai multe ori cauza este abuzul de substanțe, însă unele decese s-au produs în circumstanțe misterioase. Aceste cazuri ciudate au dat naștere Clubului 27, un grup care include pe Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain, Jim Morrison și Amy Winehouse. Lista este mai mare decât ne-am aștepta. Din această cauză multor artiști le este teamă de varsta de 27 de ani.

Blestemul Familei Regale a Rusiei

Rasputin

Călugarul rus ce se numea Grigori Rasputin, a devenit sinonim cu  “misticul periculos cu interese proprii” . Având origini întunecate, a reușit să își facă cale în inima Alexandrei Tsarina și să devină îndrumatorul ei personal, însă prin acțiunile lui revoltătoare și prin puterea pe care o deținea și-a facut câțiva inamici. A fost asasinat în 1916 de către un grup de nobil nemulțumiți. Așa cum spune povestea, a fost greu de ucis și cunoscut ca o persoană ce a făcut pact cu forțele demonice.

Cu puțin timp înainte de asta, Rasputin a trimis către Țar o scrisoare, în care îl avertiza că dacă nobilii îi vor lua viața, întregul neam Romanov va pieri și tot imperul va avea de suferit. Doi ani ma târziu, familia Romanov a fost executată în pivnița unei case din Yekaterinburg. Unii cred că cel puțin câteva din greutățile ulterioare ale Rusiei au provenit din cauza voinței malefice a lui Rasputin.

Scaunul Omului Mort

Sccaun

Cât de frică vă este să staţi într-un scaun? Cum ar fi ca scaunul să fie bântuit?

În timp ce unii ar spune că nu există un astfel de scaun bântuit, Thomas Busby a crezut cu tărie în asta. A fost un bețiv al orașului ce a sedus fiica unui om puternic și înstărit, iar ulterior, s-a însurat cu ea. Nefiind de acord cu asta, tatal fetei a mers la casa lor pentru a le destrăma mariajul. A decis să îl aștepte pe Busby în timp ce stătea în scaunul său. Când Busby a ajuns, și-a lovit cuscrul până la moarte cu un ciomag ce avea plumb în capăt și apoi a ascuns cadavrul.

Când i s-a descoperit fapta, a fost condamnat la moarte. În timp ce iși aștepta execuția, Busby a promis că oricine se va așeza pe scaunul său va muri în scurt timp. Asta s-a întamplat în Anglia, în 1702 și pentru aproape 3 secole, scaunul ar fi adunat un număr de vieți.

Cel mai recent caz a avut loc în 1968 când scaunul a fost o atracție la Conacul lui Busby. Doi ofițeri în aviație s-au provocat unul pe celălalt să se așeze pe el, iar la scurt timp au murit în accident de mașină. Aceeași soartă a avut-o și un curajos lucrător în construcții care a căzut de pe o clădire chiar în aceeași zi în care a stat pe înfiorătorul scaun. Blestemul lui Busby l-a făcut pe proprietarul conacului să trimită scaunul la Muzeul Thirsk, rugându-i să nu lase pe nimeni să-l folosească.

Blestemul Omului de Gheața

Otzi

Ötzi a fost un om care a trăit și murit acum mai bine de 5.000 de ani. Trupul său a fost găsit undeva în Alpi în anul 1991 și ca toate rămășițele străvechi, se spune despre el că ar fi blestemat. În anii ce au urmat, șapte membrii ai echipei ce a participat la descoperire și la recuperarea rămășițelor, au murit în circumstanțe misterioase. Au fost victime la accidente ciudate și s-au îmbolnăvit subit.

Blestemul lui Tamerlane

Otzi

Timur a fost un conducător Mongolo-Turc cunoscut ca Tamerlane. A dus o viață sângeroasă de cuceritor de succes în secolul al XIV-lea. După moartea sa, un blestem s-a ridicat în cripta lui care a fost neatinsă timp de 500 de ani.

J. Stalin a ignorat acest avertizment. În 1941, a trimis o echipă de antropologiști la Uzbekistan pentru a deshuma de mult apusul războinic. Preoții Musulmani din zonă i-au implorat pe cercetători să nu-l deranjeze pe Tamerlane. Ignorând în totalitate sfatul lor, Sovieticii au deschis cripta care avea următorul mesaj: Când mă voi întoarce din morți, lumea va tremura.’

la scurt timp după, forțele Naziste au pornit Operațiunea Barbarossa, un conflict sângeros care a luat viața a 7.5 milioane de Ruși. Coincidență?

Credit pentru photo/ text original – Agent I