Această sabie vikingă a fost făurita cu ajutorul unei tehnologii din viitor

Sabia Vikingă Ulfberht a fost făurita dintr-un metal atât de pur încât arheologii nu pot găsi o explicaţie viabilă. Se presupune că o asemenea tehnologie de prelucrare a metalului nu a fost inventată decât după mai bine de 800 de ani, în timpul Revoluţiei Industriale.


Aproximativ 170 de săbii Ulfberths au fost găsite, toate datând între anii 800 şi 1000 d.Hr. Documentarul celor de la Naţional Geographic intitulat “Secretele săbiilor Vikinge” din 2012, a analizat aceasta compoziţie metalurgică misterioasă a sabiei.

În procesul de făurire, minereul trebuia încălzit la 3,000 de grade Fahrenheit pentru a se transforma în lichid, permiţând astfel fierarului să scape de impurităţi. Carbonul este de asemenea mixat în compoziţie pentru a forjă metalul fărâmicios. Tehnologia medievală nu permitea fierului să fie încălzit la asemenea temperaturi, aşa că impurităţile erau înlăturate prin lovire, o metodă cu mult inferioară.

Dar, sabia Ulfberth aproape că nu are asemenea impurităţi, iar compoziţia de carbon este de 3 ori mai mare faţă de alte metale de la acea vreme. Metalul cu pricina se numeşte “oţel creuzet.”

Ulfberht cu două tăişuri

Se presupune că în timpul revoluţiei industriale s-au inventat primele cuptoare capabile să încălzească fierul la asemenea temperaturi.

Fierarul autohton Richar Furrer din Wisconsin a discutat despre dificultăţile ce ar fi apărut în procesul de făurire al acestor săbii. Furrer este descris în documentarul celor de la Naţional Geographic că fiind unul din puţinii oameni de pe planetă ce are capacităţile necesare de a reproduce sabia Ulfberht.

Pentru a o face cum trebuie, este cel mai complicat lucru pe care ştiu să-l fac,” a spus acesta.

A mai oferit detalii despre cum făuritorul lui Ulfberht ar fi fost considerat un individ cu puteri magice. “Pentru a fi capabil să făureşti o asemenea armă din ţărâna este un lucru extrem de puternic,” a spus acesta. “Dar, să faci o armă ce se putea îndoi fără să se rupă, ce rămânea ascuţită şi cântărea atât de puţin, ar fi fost considerat ceva legat de supranatural.”

Furrer a lucrat zile în şir pentru a reproduce o sabie similară folosindu-se de tehnologie medievală, deşi a folosit tehnicile puţin diferit. Cea mai mică greşeală putea transforma sabia într-o bucată de metal simplă, aşa că l-a final şi-a declarat succesul cu mai mult răgaz decât voioşie.

Teoriile propun ca această tehnică supranaturală ar fi ajuns la vikingi din Orientul Mijlociu. Ruta comercială de pe Volga creată între aşezămintele vikinge şi Orientul Mijlociu s-a deschis cam în aceeaşi perioadă când primele Ulfberhts au început să apară, şi s-a închis când acestea nu au mai fost de găsit.

Să fie această teorie plauzibilă? Sau putem considera că maeştrii fierari din tecut au primit într-adevăr suportul “zeilor” pentru a dobândi această cunoaştere superioară asupra prelucrarii metalului?

Putem doar specula, dar adevărul este undeva acolo.

Sursa: Ancient-origins