Anunnaki, aur şi o civilizaţie necunoscută veche de 200,000 ani ce ar putea rescrie istoria

Un asezamant colosal apartinand unei civilizatii necunoscute vechi de sute de mii de ani a fost descoperit in sudul Africii, iar mai multi cercetatori considera ca aceasta metropola a apartinut legendarilor Anunnaki.


Ideea de a descoperi o civilizaţie străveche a fascinat pe arheologi şi cercetători dintotdeauna, deoarece asemenea vestigii au contribuit la elucidarea unor episoade din trecut ce implică realizări fascinante ale unor popoare ce au sălăşluit demult pe acest pământ.

Să nu uităm totuşi de acele descoperiri inexplicabile. După investigarea unui sit arheologic din Africa, cercetătorii nu au putut găsi nicio conexiune cu o altă cultură cunoscută. După datarea cu carbon-14 pentru aproximarea perioadei când au fost ridicate ruinele în cauză, arheologii au rămas perplecşi – zidurile au fost construite cu 160,000/ 200,000 ani înainte de Cristos, cu mult înainte ca oamenii să fi descoperit focul.

Ceea ce face această descoperire şi mai interesantă este faptul că nici o altă civilizaţie avansată nu a fost până atunci depistata în Afica de Sud, iar primele popoare dezvoltate se presupune că au apărut în Sumer, Egipt şi Persia străveche, doar că în urmă cu 3 – 4,000 de ani înainte de Iisus.Destul de remarcabil şi bizar, nu-i aşa?

Atunci când Michael Tallinger, un renumit cercetător şi autor, s-a aliat cu Johan Heine, un pilot local ce inspectase de nenumărate ori zona din avion, aşezământul misterios a făcut în sfârşit subiectul discuţiei la nivel global.

La vest de orasul-port Maputo, aproximativ 250 de km înspre continent, se află ruinele unei metropole străvechi colosale ce măsoară mai bine de 2,500 de km pătraţi. Aşezământul este considerat parte a unei reţele şi mai mari ce măsoară aproximativ 16,000 de km.

Până de curând, localnicii ce au dat peste bizarele formaţiuni de piatră au consdierat că au fost ridicate de către populaţia indigenă din trecut. Astfel nimeni nu a dat mare importanţă originii aşezământului, până când Tellinger şi asociatul său Heine au ajuns la faţa locului.

“Când Heine mi-a prezentat pentru prima dată aceste ruine de piatră din Africa de Sud, nu avea nici o idee de fascinantele descoperiri ce aveau să urmeze de aici încolo. Fotografiile, artefactele şi dovezile ce le-am strâns indica către o civilizaţie demult pierdută de care nu s-a mai auzit nimic până acum, şi care precede toate celelalte civilizaţii – nu cu sute, nici cu mii, dar cu multe sute de mii de ani,” a spus Tellinger.

Cercetătorii au fost fascinaţi de prezenţa numeroaselor mine de aur găsite în vecinătatea oraşului străvechi. Tellinger consideră că acest element învederează cum o civilizaţie timpurie a locuit şi prosperat în masivul aşezământ, iar exploatarea minieră pentru metale preţioase se desfăşura din abundenţă.

Ceea ce locuitorii făceau cu aurul rămâne un mister, deoarece nu multe sunt ştiute despre această perioadă timpurie. Chiar dacă situl este localizat la 250 de km de un port strategic ce ar fi putut facilita o metodă excelentă de transport, ne referim totuşi la o perioadă în timp de aprox. 200,000 ani. Roata se presupune că a fost inventată acum 5,500 de ani, iar focul acum 125,000. Această societate avansată sfidează în întregime dogma ştiinţifică acceptată.

Aşa că ce ar fi putut face străvechii locuitori cu o asemenea cantitate de aur? Statui, idoli şi podoabe felurite? Sau poate că aveau un alt scop mult mai nobil şi mai neobişnuit?

“Mă consider un băiat destul de deschis la minte,” a spus Tellinger. “Dar trebuie să recunosc că mi-a luat mai bine de un an până când mi-a picat fisa şi am realizat că am dat peste cele mai vechi structuri construite de oameni.”

“Principalul motiv pentru întârziere a fost acela că am fost învăţaţi că nimic important nu a venit vreodată din Africa, şi că toate civilizaţiile puternice au răsărit în Sumer, Egipt şi alte locuri. Ni s-a spus că până la aşezământul poporului Bantu din nord, ce se presupune că a fost ridicat cândva în secolul 12 după Hr, această parte a lumii era ocupată de vanatori-adunatori şi aşa numiţii “boschetari”. Toţi aceştia se presupune că nu au adus contribuţii majore în materie de tehnologie şi civilizaţie,” a relatat Tellinger.

Ruinele antice se întind peste o zonă extrem de largă. Majoritatea sunt reprezentări circulare de piatră îngropate în nisip, dar schimbările climatice au împrăştiat nisipul, relevând astfel alte structuri impozante ce au ziduri de 1 metru şi jumătate în diametru.

Deasemenea, au fost descoperite şi drumuri, unele din acestea întinzându-se peste sute de km, conectând astfel comunitatea de terasele agricole de la periferie.  pg. 2 →