Arheologii descoperă în România o piramidă colosală aparţinând unei civilizaţii antedeluviene

Mai mulţi arheologi cred că au găsit în România o piramidă colosală – înaltă de 300 de metri – cu o vechime de mii de ani.


Piramidele au fost un trend religios pentru civilizaţiile antice. De la Africa la America de Nord, Asia şi Europa, aceste structuri unice s-au împrăştiat pe glob, şi culturi diferite le-au construit fără vreo conexiune aparentă între ele.

Pe ansamblu, piramidele au o arhitectură similară şi erau văzute drept locaţii religioase de importanţă extremă, fie ele morminte ale unor conducători importanţi sau centre ceremonioase dedicate zeilor.

Deşi multe din aceste structuri impunătoare au rezistat testului timpului, ştim doar de acelea care au fost construite cu sute sau mii de ani în urmă. Totuşi, dovezi recente au început să se adune cu privire la civilizaţiile antedeluviene care au înflorit înainte de ultima glaciaţiune sau ceea ce a fost cunoscut drept marele potop. Cum că, cu mai mult de 14.000 de ani în urmă, după mulţi cercetători, aceşti oameni antici construiau piramide. Ar putea demonstra asta că mult înainte de societăţile organizate au existat altele cel puţin la acelaşi nivel tehnologic încât erau în stare să traverseze planeta ?

Dovadă acestor părinţi uitaţi stau atât Lista Regilor Sumerieni cât şi linia faraonilor egipteni care face referinţe la conducători dintr-o vreme când zeii coborâseră pe pământ. Cea mai apropiată dovadă palpabilă a civilizaţiilor antedeluviene ar fi piramidele din Bosnia, descoperite în 2005, construcţii care datează între 12.500 şi 30.000 de ani. Cât timp investigaţiile la sit sunt destul de avansate, se pare că s-a făcut o altă descoperire şocantă un pic mai la est, în România.

Un deal ciudat din munţii Buzău , înaltă de aproape 1000 de metri faţă de nivelul mării a captivat curiozitatea arheologilor care cred că au dat peste rămăşiţele a ceea ce prezumă a fi o veche piramidă megalitică.

Piramida de la Ţurţudui acoperită cu vegetaţie din belşug

Asa cum se vede în poză, muntele are toate trăsăturile unei piramide. Măsoară 300 de metri de la bază, deci cu 150 m mai mult decât marea piramidă de la Giza şi cu 80 de metri mai mare decât Piramida Soarelui din Bosnia.

Arheologii care s-au urcat în vârful acestui presupus monument au găsit rămăşiţe ale unor ziduri megalitice constând în trei nivele de pietre suprapuse, lipite împreună cu lut, un material care oferă protecţie extinsă împotriva apelor pluviale şi este şi o soluţie excelentă tocmai pentru lipirea pietrelor.

Probabil cel mai interesant aspect al fortificaţiei este un strat roşu-brun de material compus din oxizi minerali care acoperea zidul exterior al piramidei. Pe baza acestei tencuieli acoperind până şi crăpăturile dintre pietre, cercetătorii au putut să dateze structura prin radiestezie, care a dat rezultate extreme : pietrele par a avea între 22.000 şi 25.000 de ani.

Mă aşteptam ca rezultatele să indice undeva în jurul a 12.000 de ani, considerând că unele din tabletele sumeriene descoperite pe teritoriul nostru menţionează regele Luana, un semizeu antedeluvian din acestă zonă“, declară Dan Popovici, unul dintre cercetători. “Am fost uimit să văd că pandantivul radiestezic a indicat 25.000 de aniDeşi nu puteam fi sigur de această datare, intuiţia îmi spune că asta este corectă.

Material folosit pentru datarea structurii megalitice

În câteva locuri pe lateralul muntelui, arheologii au găsit mai multe lucrări de zidărie aparţinând acestei civilizaţii uitate. Pietrele par a fi artificial tăiate şi liniile drepte indică posibilitatea folosirii unei tehnologii avansate, în timp ce designul înclinat al peretelui sugerează forma triunghiulară care se termină în mijloc. Putea să fie aceasta o piramidă în trepte ?

Conform mai multor surse, regimul comunist care a subjugat România era specializat în ascunderea şi distrugerea tuturor urmelor acestei moşteniri lăsate în urmă de strămoşii românilor. După mai mulţi autori, în 1980, serviciile secrete ale regimului comunist au efectuat căutări pe vârful muntelui, unde au descoperit un altar stând pe un platou, marcat doar de trecerea vremurilor.

Imagine cu ceea ce a fost terasa piramidei

Se spune că doi agenţi au reuşit să dispară printr-un portal şi nu s-a mai auzit de ei niciodată. După ce au colectat ce au dorit de pe vârful piramidei, comuniştii au aruncat în aer altarul împreună cu terasa. Deşi această poveste trebuie luată cu un gram de sare, totuşi există dovezi ale unei explozii care pot fi văzute odată ce ajungi pe vârf, iar locanicii îşi amintesc acest incident din anii ’80.

Ce au găsit putem doar ghici, însă nu putem nega că Munţii Buzău din România nu sunt plini de rămăşiţe ale unui astfel de trecut incluzând locuinţe subterane, sculpturi rupestre şi petroglife într-un limbaj ce pare a predata dialectul sumerian.

Scrieri pre-sumeriene (la stânga) găsite în zona adiacentă piramidei

Nu e de mirare că asemenea influenţe au existat în această parte a lumii. Europa nord-estică este numită şi Vechea Europă, tocmai ca referinţă la cultura pre-indo-europeană din neolitic (în jur de 7000 î.Hr). Se consideră că au avut inclusiv schimburi de cunoştinţe cu vechii greci. Dovadă fiind până azi tabletele de lut de la Tărtăria, în Transilvania, care au inscripţii aparţinând culturii Vinca, o cultură cu un sistem de scriere care-l predatează pe cel sumerian.

Ar fi putut ajunge din Mesopotamia până aici printr-o masă de uscat care se află acolo unde este acum Marea Neagră. Cu mii de ani în urmă această mică mare sărată era compusă dintr-o serie de lacuri de apă dulce. Pe la circa 5600 î.Hr, a devenit Marea Neagră când Mediterana a spart Bosforul, dar asta e doar o ipoteză.

Cu atât de multe mistere antice care sunt de-abia acum aduse la lumină, nu ar fi o surpriză ca după încă vreo câţiva ani de descoperiri arheologice să fim forţaţi să regândim întreaga istorie a umanităţii. Lipsa mijloacelor tehnologice, sau mai bine zis accesul limitat la tehnologia LIDAR cade greu pe umerii arheologilor care vor să demonstreze că istoria noastră stabilită are numeroase erori şi necesită o revizuire serioasă.

Totuşi, anii care vin promit o reducere dramatică a costurilor echipamentului de scanare subterană şi fiecare arheolog aspirant poate deveni un profesionist. De-abia aşteptăm viitorul!


Referinţe principale: Scribd, link în text către Ancient-origins / Foto: Dan Popovici