Cea mai veche poză cu un OZN şi o navă-mamă în formă de ţigară

Cea mai veche fotografie cu un OZN vine dintr-o vreme când umanitatea încă încerca să se prindă cum să zboare.


Fotografia a fost făcută de Amos F. Clough şi Howard A. Kimball în 1871, chiar în timpul unei expediţii meteorologice pe muntele Washington, New Hampshire. Misiunea s-a întins pe perioada iernii dintre 1870 şi 1871, şi a vizat observaţii ştiinţifice cu mediul înconjurător. În tot acest timp, fotografii Clough şi Kimball au documentat expediţia într-o serie de fotografii.

Imaginea cu pricina a fost adusă în prim plan în anul 2002, atunci când un articol din Filer’s Files anunţa că a fost achiziţionata de pe e-bay în urma unei licitaţii online. Cumpărătorul era Samuel M. Sherman, preşedintele Grupului Internaţional de Fotografi Independenţi, şi a plătit suma de $385. Fotografia captează un cadru stereo cu norii de deasupra muntelui Washington, iar în mijloc un obiect lung în formă de ţigară este clar vizibil.

Mândrul deţinător al imaginii a declarat următoarele:

“Această poză nu va fi încuiată în vreo colecţie, va fi trimisă cercetătorilor pentru a o analiza amănunţit, iar rezultatele făcute publice…cei ce nu cred în veridicitatea ei s-au afişat deja pe internet, chiar dacă au văzut doar imagini generate la rezoluţie foarte mică, şi nu lărgind imaginea originală.”

Raportul ştiinţific al pozei nu a mai sosit, dar încă reprezintă o dovadă valoroasă cu activitatea OZN -urilor din anii 1800. În anii ce au urmat, raporturile vizând OZN -uri în formă de ţigară au devenit numeroase. Acestea sunt descrise ca având un aspect solid şi metalic, cu geamuri prezente de ambele părţi, similar cu ce vedem la aeronavele convenţionale, doar că fără setul de aripi.

Martorii au vorbit despre acest tip de OZN neobişnuit ce a fost văzut în timpul Valului Belgian de apariţii stranii din 1989-1990, şi mai târziu au apărut deasupra peninsulei Yucatan din Mexic, atunci când căpitanul Irvin Pena Vidal şi echipa sa au dat peste acest OZN în formă de ţigară. Acesta a asistat la expediţia FIEPAL – parte a Grupului de Studiu Spaţial din America Latină – când evenimentul a avut loc, şi a avut noroc să aibă un telescop la îndemână. Acesta a declarat următoarele:

“Am văzut deja câteva cazuri ce implică OZN -uri convenţionale, dar de această dată am văzut unul în formă de ţigară. Cred că era pe post de navă-mamă, deoarece câteva sfere au apărut din interiorul său. Era foarte impresionant şi nu putea fi observat cu ochiul liber, doar cu ajutorul telescopului.”

Un raport recent cu un asemenea OZN provine de la astronautul Scott Kelly din cadrul NASA. Acesta a trimis recent un tweet cu o poză de pe Staţia Spaţială Internaţională ce conţinea un presupus OZN în formă de ţigară chiar în partea din dreapta sus a imaginii.

Din moment ce prima poză cu acest tip de OZN provine din 1870, este improbabil ca acesta să fie un prototip al armatei, şi dacă excludem posibilitatea unei anomalii a camerei sau alt tip de fenomen natural, doar posibilitatea unei nave extraterestre rămâne în picioare. Credeţi că aceasta este situaţia?