Un cercetător descoperă presupuse structuri artificiale pe suprafaţa planetei Venus

După ce NASA a făcut publice mii de imagini cu suprafaţa planetei Venus, nu a durat mult până când un vânător de anomalii spaţiale a descoperit formaţiuni misterioase ce se află pe suprafaţa celei de-a doua planete de lângă Soare.


Chiar dacă mulţi consideră că Venus este un loc neprimitor pentru oameni, presupusele structuri artificiale ce se află acolo ar putea schimba punctul multora de vedere.

Mundodesconocito este cel ce a făcut publică descoperirea pe contul său de YouTube, dezvăluind astfel structuri bizare ce el pretinde că sunt oraşe extraterestre de proporţii colosale. Spusele sale se bazează pe o analiză amănunţită a pozelor publicate de NASA cu suprafaţa lui Venus rezultate în urma mişunii Magellan ce a operat între anii 1980 şi 1990.

Pentru a scoate mai bine în evidenţă presupusele formaţiuni artificiale, bărbatul a construit modele 3d pentru a le spori vizibilitatea şi pentru a-i face pe oameni să înţeleagă că ceea ce văd nu sunt vulcani şi nici cratere de impact de la asteroizi.

Proba Magellan trimisă pe Venus a colectat numeroase imagini ce au fost în cele din urmă publicate de NAŞA. Acestea arată oraşe uriaşe, structuri artificiale şi tot felul de elemente ce se aseamănă unor construcţii consolidate de către o rasă extraterestră ce a colonizat său locuieşte pe a doua planetă din sistemul nostru solar. În filmarea ce urmează vom prezenta aceste structuri interpretate cu ajutorul tehnologiei 3d.”

Să fie aceste structuri într-adevăr artificiale, sau există o explicaţie mai raţională pentru acestea? Pentru a înţelege dacă analistul are dreptate, haideţi să ne uităm mai bine la planeta Venus:

Este a doua planetă de lângă Soare, similară ca şi dimensiune cu Pământul, iar atmosfera densă înmagazinează căldura formând un efect de seră fugitiv. Stratul permanent de nori este ceea ce reţine căldură, rezultând astfel în temperaturi la suprafaţă de 489 de grade Celsius, suficient de fierbinte cât să topească plumbul. Venus este astfel cea mai fierbinte planetă din sistemul nostru solar.

Suprafaţa venusiană este în mare parte formată din vulcani şi munţi, cu cel mai înalt lanţ muntos ridicându-se la peste 11 kilometri de la sol. Are un sistem retrograd, adică se învârte invers faţă de celelalte planete, făcând astfel Soarele să apară din vest şi să apună în est.

Suficient de ciudat, dar acest lucru face ca un ciclu noapte-zi pe Venus să fie de 117 zile pământene, astfel că o zi întreagă pe Venus durează mai mult decât un an în acest loc. Durează 225 de zile pământene până când Venus efectuează o orbită completă în jurul Soarelui şi 234 zile pământene până când un ciclu noapte/zi este complet. Sună aproape imposibil ca viaţa să existe la suprafaţa acestei planete, dar există şi alte anomalii ce pot întoarce balanţa.

Expresul Venusian trimis de cei de la ESA (European Space Station) a studiat planeta începând din 2006 şi până la finele lui 2014 când a rămas fără combustibil. În acest punct, robotul s-a prăbuşit aproape de Polul Nord al lui Venus unde a întâmpinat temperaturi de -157 grade Celsius, mai rece decât oriunde pe Pământ. Aceste observaţii recente au dezvăluit că atmosfera planetei este mult mai misterioasă decât s-a anticipat în prealabil.

Aproximativ 80% din suprafaţa planetei este acoperită de câmpii vulcanice, dar absenţa unor dovezi de activitate a lavei rămâne o enigmă. Alte studii au sugerat că acum miliarde de ani atmosfera venusiană era precum cea a Pământului şi existau cantităţi substanţiale de apă lichidă la suprafaţă.

Deşi nu există dubii că elementele de la suprafaţă ar face viaţa imposibilă, există speculaţii asupra posibilităţii existenţei unor forme de viaţă aflate undeva în straturile superioare de nori, la 51 de kilometri de la suprafaţă, unde temperaturile oscilează între 30 şi 80 de grade Celsius.

Vulcani ciudati pe Venus

Aşa că se poate ca afirmaţiile celui ce a descoperit bizarele structuri să fie adevărate până la urmă. Să existe cu adevărat structuri artificiale pe suprafaţa venusiană, cea mai apropiată planetă de Pământ?

Având în vedere noutăţile prezentate de proba celor de la ESA unde temperaturi sub limita îngheţului există pe o planetă infernală precum Venus, se poate că şi alte aspecte surprinzătoare să existe şi să aştepte să fie descoperite. Planeta are numeroase elemente bizare ce depăşesc înţelegerea noastră pentru moement, însemnând că mai avem multe de învăţat despre această lume pietroasă şi încapsulata de nori.

Există o şansă mică ca aceste structuri să fie artificiale, iar NASA nu ne-ar dezvălui niciodată probabil că un oraş extraterestru se află aşa aproape de Pământ, chiar dacă ipoteză ar fi reală. Putem specula multe în această privinţă, aşa că mai bine filtram informaţia şi ne formăm propriile opinii. Adevărul este undeva acolo.

Harta cu suprafaţa planetei Venus folosită de cercetători o puteţi găsi AICI.