Fenomenul inexplicabil al pământului care respira surprins în Italia şi Canada

Fenomene precum “pădurea care sforăie” din Canada şi “trotuarul care respira” din Italia încep să devină din ce în ce mai răspândite.

Oraşul ne împiedică să vedem din minunăţiile oferite de natură. Acestea sunt peste tot, şi de multe ori rămân în aşteptarea unei explicaţii. Din când în când, natura reuşeşte să ne surprindă şi în cele mai urbane zone.

Natura nu ţine cont că este noapte sau zi, se exprima de fiecare dată când crede de cuviinţă. Dar cum interpretăm noi oamenii mesajele ei? Oare explicaţiile raţionale sunt suficiente pentru a explica anumite evenimente natural ce în ultimul timp au început să se intensifice?

Spre finele anului 2015, o filmare a apărut pe YouTube arătând cum podeaua pădurii “respire” precum un gigant adormit. S-a întâmplat în Nova Scoţia, una din zonele maritime din Canada, iar oamenii au fost fascinate şi intrigaţi în acelaşi timp de ceea ce au văzut.

Porţiuni considerabile din podeaua pădurii au început să se mişte precum respiraţia unui gigant adormit, iar oamenii au vrut să ştie dacă acesta este un semn ce prevesteşte ceva major ce avea să se întâmple în viitor, sau dacă este doar un fenomen izolat.

Oare ce a cauzat toate astea? La început, localnicii au crezut că este vorba de solul îmbibat cu apă din acea zonă, dar au ajuns repede la o altă concluzie. “Pământul care respire” este rezultatul unui sistem frivol de rădăcini combinat cu solul nisipos ce se activează atunci când copacii opun rezistenţă vântului.

Această ipoteză presupune că vântul puternic mişca vârfurile copacilor ce balansează mai departe baza în care rădăcinile s-au dezvoltat. Acest lucru pare destul de logic, dar există şi alţi factori de luat în calcul. Cum pot suporta aceşti copaci atâta presiune fără să se prăbuşească? Şi de ce nu este acesta un fenomen răspândit global din moment ce copacii sunt peste tot, inclusive condiţiile solului nisipos?

Nu ne putem baza totdeauna pe ştiinţă pentru a răspunde al toate întrebările. Deşi unele motive par consistente, mai devreme sau mai târziu acestea sunt înlocuite de alte ipoteze mai bine definite.

Un alt fenomen încearcă să dovedească acest lucru, de această dată în Italia. Un trotuar din Cadimeare a fost surprins în timp ce “respire,” iar fenomenul prezintă aceleaşi caracteristici precum cel din pădurea Canadiană. Totuşi, de această dată nu mai există copaci pentru a aplica aceeaşi ipoteză.

Ştirile CDS au documentat fenomenul şi au propus că poate fi cauzat de valurile din mare care circulă pe sub trotuar, astfel ridicându-l. Dar asemenea afirmaţii sunt bazate doar pe speculaţii, aşa că motivul ce stă la baza fenomenului este încă subiect de dezbatere.

Conform cercetătorilor, fenomenul “pământul respire” poate fi cauzat de activităţi intense în subsol. Ce cauzează haosul putem doar presupune, dar din moment ce încălzirea globală este reală şi s-a intensificat substanţial de-a lungul anilor, aceasta poate fi şi cauza problemei. O altă posibilitate ar fi cumulul de poluanţi în subsol ce stau să refuleze.

Datorită încălzirii globale, “Mama Natură” poate că se pregăteşte să se scuture de noi, oamenii. Este posibil ca asemenea fenomene să se răspândească în viitor, şi rămâne de datoria noastră să interpretăm aceste semen ca atare.

Până la acel moment, haideţi să facem cât mai mulţi oameni conştienţi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Sunt atâtea mistere ce aşteaptă să fie explorate, toate garantând o experienţă de neuitat.