Imagini surprinse pe Marte arata o întreagă vale cu presupuse piramide antice

Anul trecut, piramida descoperită pe Marte intriga pe toată lumea. De curând, noi poze trimise de robotul Curiosity arata ceva ce adânceşte acest mister şi mai mult.

Se pare că un sit arheologic veritabil a fost găsit de această dată, o vale cu piramide asemănătoare celor de pe Pământ. Poate acest loc să reprezinte un aşezământ Marţian din trecut? Sau este mai degrabă o coincidenţă foarte stranie, aşa cum susţin şi cei de la NASA?

Înainte să anunţe oficial că apa lichidă a fost descoperită pe suprafaţa Planetei Roşii, existau deja specialist şi analişti amatori care speculau de mulţi ani acest lucru.

Imagini ce au fost disponibile încă de când a început misiunea prezentau diferite zone ce aduc cu albiile unor râuri, sau chiar fundurile secate ale unor lacuri străvechi.

rauri-stravechi-marte
Presupuse albii ale raurilor pe Marte surprinse de NASA inca din 2012

Alţii sau avântat atât de mult încât au spus că văd un material ce reflect alumina soarelui, similar cu suprafaţa apei, dar astfel de afirmaţii nu sunt luate în calcul până la apariţia unui anunţ oficial din partea unei agenţii guvernamentale reputabile.

Se mai speculează şi că NASA amâna intenţionat anunţurile cu descoperiri importante de pe Marte tocmai pentru a avea suficient timp să analizeze toate aspectele şi pentru a aplana pe cât de mult posibil o reacţia nedorită a publicului.

Dacă aceştia fac descoperiri ce ar putea schimba actuala paradigmă ştiinţifică, politica îi împiedică să facă anunţul imediat din motive evidente. Acest fenomen este similar cu politica armatei de a integra tehnologia militară în rândurile civililor abia după ce a fost înlocuită cu alta mai nouă. Deasemenea, informaţiile oficiale sunt în multe cazuri filtrate şi făcute să par mai puţin spectaculoase decât în realitate.

Cu alte cuvinte, NASA eliberează doar anumite informaţii, tot ce este mai important fiind ascuns de aceştia. Ţinând cont de acestea, imaginea următoare poate reprezenta o descoperire monumentală – un sit antic cu piramidele aparţinând vechilor locuitori Marţieni.

valea-piramidelor-marte
presupusa vale a piramidelor de pe Marte

Până şi astăzi oamenii nu au înţeles exact cum a fost construită Marea Piramidă de la Giza şi ce scop a avut, ridicând astfel semne de întrebare despre capacităţile celor ce au ridicat presupusele monumente de pe Planeta Roşie.

Judecând după liniile aproape drepte ale piramidelor din imagine, posibilitatea să fi fost ridicate de cineva şi nu de un fenomen natural este destul de probabilă. Este adevărat că vântul prezent pe suprafaţa planetei ar fi putut face o treabă similară.

Un strat dens de praf acoperă “Valea Piramidelor” cum a fost numită, împreună cu toate celelalte urme de viaţă. Doar piramidele stau drept dovadă a unei civilizaţii extraterestre foarte similară cu a oamenilor.

Se pare că doar viitorul ne va spune dacă piramidele de pe Marte sunt reale, şi dacă o altă civilizaţie extraterestră avansată a mai existat într-adevăr în această galaxie.

Până la noi anunţuri din partea NASA, îmi pun încrederea în oamenii deschişi la minte că vor filtra această informaţie ca atare şi vor împăraţii informaţia şi cu alţii.

Linkul NASA oficial

1 Comment

  1. Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really irritating. A good web site with exciting content, that’s what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Comments are closed.