Misterul nerezolvat al figurinelor cu reptilieni vechi de 7,000 de ani din Ubaid

Descoperirile arheologice din ultimul secol ne spun clar că reptilienii au fost veneraţi în trecut şi poate că încă ne conduc din umbră, sau mai bine spus din interiorul pământului.


Arheologia din zilele noastre accepta că civilizaţia umană a luat naştere undeva în Irac, mai precis în Mesopotamia străveche unde a domnit măreaţa civilizaţie a sumerienilor. Dar, există o descoperire arheologică făcută la sit-ul de la Al Ubaid unde artefacte pre-sumeriene vechi de 7,500 de ani au fost găsite, acestea întruchipând figuri umanoide cu caractere reptiliene.

Cultura Ubaid este o cultură preistorică din Mesopotamia ce datează între anii 4,000 şi 5,500 i.Hr. Similar sumerienilor, originile poporului Ubaid sunt necunoscute. Aceştia trăiau în sate dezvoltate, în case făcute din pământ şi lut. Au dezvoltat arhitectura, agricultura şi susţineau ferme cu ajutorul sistemului de irigaţii conceput de acestia.

Arhitectura domestică include case mari în formă de T, curţi deschise, străzi pavate, precum şi echipament de procesare a hranei. Unele din aceste sate au început să se dezvolte în oraşe, temple au început să apară şi ele, precum şi clădiri monumentale precum Eridu, Ur şi Uruk, sit-urile principale ale civilizaţiei sumeriene. Potrivit textelor din Sumer, Ur era considerat primul oraş-cetate.

Principalul sit unde artefactele neobişnuite au fost descoperite se numeşte Al’Ubaid, deşi figurine similare au fost găsite şi în Ur şi Eridu. Sit-ul de la Al’Ubaid este un morman mic la vreo jumătate de kilometru în diametru şi doi metri deasupra solului. Sit-ul a fost excavat de Harry Reginald Hal în 1919.

Figurine reprezentând femele şi masculi reptilieni în diferite posturi au fost găsite, unele dintre ele purtând un fel de coif şi având un fel de armură pe umeri. Alte figurine aveau un sceptru în mână, posibil ca un simbol al justiţiei sau al coducerii. Fiecare figurină are o postură diferită, dar cea mai bizară este cea a unei femei reptilian ce ţine la piept un bebeluş reptilian pe care îl alăptează.

Figurinele au capetele alungite, ochi în formă de migdala, feţe care se îngustează şi nas specific şopârlelor. Ce reprezintă exact este total necunoscut. Potrivit arheologilor, posturile lor, precum reptiliana ce alăptează, nu sugerează că sunt obiecte ritualistice. Aşa că oare ce reprezentau aceste figurine?

Orice ar fi acestea, par să fi fost chiar importante pentru vechiul popor Ubaid. Ştim despre şarpe că este un simbol puternic folosit de multe societăţi pentru a reprezenta diferite zeităţi. De exemplu zeul sumerian Enki, iar şarpele a fost mai târziu folosit drept simbol al fraternităţii Şarpelui, precum William Bramley descrie.

Există oare o conexiune între aceste simboluri ale şarpelui şi reprezentările reptilienilor? Pentru moment, aceste întrebări rămân fără răspuns.

Sursa: Ancient-origins