O bază secretă a fost găsită cu ajutorul Google Earth în munţii Himalaya

Suprafaţa Pământului rămâne în mare parte nedescoperită, lăsând astfel loc pentru o mulţime de locuri ascunse, asta fără să punem la socoteală vastitatea apei  ce reprezintă 71% din suprafaţa totală a planetei.


Restul de 29% de zona uscată încă deţine o grămadă de teritorii ce nu sunt marcate exact pe hartă. Zone noi abia acum sunt descoperite cu ajutorul tehnologiei de scanare cu laser (LIDAR). Cercetătorii considera secolul 21 ca fiind “nouă eră a explorării,” deoarece sunt confidenţi că avansul tehnologic îi va conduce la noi descoperiri legendare.

Naţional Geographic explica într-un articol cât de puţine lucruri am descoperit de fapt la suprafaţa Terrei:

Atunci când Societatea Naţional Geographic a acordat primul premiu arheologic lui Hiram Bingham în 1912, ehipa de cercetători pleca către Machu Picchu cu o piesă tehnologică extrem de avansată la acea vreme: o cameră video Kodak panoramic.

Acum mai bine de 100 de ani de la eveniment, arheologii au o colecţie impresionantă de unelte la dispoziţie; de la echipament pe senzori ce permit acestora să vadă dincolo de câmpul vizual, până la computere atât de puternice încât pot procesa într-o secundă ceea ce până acum ar fi luat oamenilor mii şi mii de ani.”

Poate că sună destul de bine, dar pe de altă parte asemenea tehnologii sunt destul de exclusiviste. Doar o mână de oameni au acces sau îşi pot permite asemenea echipament, şi deşi nu există niciun dubiu că secolul acesta va aduce descoperiri remarcabile, să nu uităm de celelalte taine ce nu ajung în media globală. Haide-ţi să ne concentrăm puţin pe descoperirile mai puţin importante, pentru că acestea ne pot face să înţelegem la fel de bine puzzle-ul istoriei umanităţii.

Un exemplu concret este această descoperire misterioasă ce ridică o mulţime de semne de întrebare. În Ianuarie 2016, utilizatorul contului de YouTube MexicoGeek a postat locaţia unei zone fascinante din munţii Himalaya. Cu ajutorul Google Earth, acesta a dat peste ceea ce pare a fi o peşteră ascunsă localizată pe un versant abrupt. Descoperirea este extrem de intrigantă pentru că este clar inaccesibilă oamenilor. Ce credeţi că ar putea fi acolo?

Potrivit unor analişti, punctul negru ce maschează versantul ar putea fi intrarea secretă ce duce spre interiorul Pământului, posibil către tărâmul de legenda al Agarthei. Aceştia mai speculează că fiinţe extraterestre au construit un perete holografic pentru a masca intrarea, iar când privim imaginile din satelit, holograma este percepută sub această formă întunecată.

Alte ipoteze mai realiste indică faptul că punctul negru ar putea fi o acoperire intenţionată a unei facilităţi secrete sau baze militare. Dar, având în vedere creasta inaccesibilă unde baza a fost construită, împreună cu condiţiile dure din Himalaya, presupusa bază militară ar ascunde ceva cu adevărat top-secret, pavând astfel calea către şi mai multe scenarii din afara lumii noastre.

Se poate ca ceea ce vedem în imagini să fie o bază secretă? Până la urmă se găseşte într-unul din cele mai sfinte locuri de pe Pământ – Himalaya, o regiune muntoasă ce se întinde peste mai bine de 2,400 de km într-un arc lung şi îngheţat. Zona este mărginită la nord de platoul Tibetan, la sud de câmpia indo-gangetica, iar la nordvest de lanţul muntos Hindus. o zona incărcată cu istorie.

Deşi nu există răspunsuri certe la întrebările puse mai sus, această descoperire este suficientă pentru a trage propriile concluzii.

Coordonatele sunt la dispoziţia oricui este interesat – Munţii Kang Tanga, Nepal / 27°47’43.40″N  86°49’6.40″E.