OZN descinde deasupra unei primării, doi fraţi reuşesc să imortalizeze momentul

Istoria ne poate surprinde în multe feluri dacă ştim încotro să privim, dar atenţia noastră trebuie îndreptată către o istorie alternativă, spre evenimentele obscure ce nu semnifica mare lucru pentru ştiinţă. În realitate, astfel de descoperiri ne pot schimba pentru totdeauna percepţia despre realitatea în care trăim.


În 1937, Leonard Lamoureaux plecase in permise şi, în drum spre casă, a decis să viziteze primăria din Vancouver pentru a face câteva poze briliante cu luminile de Crăciun ce erau expuse. Bărbatul a fost acompaniat şi de fratele său Wilfred.

După ce au găsit locul potrivit unde să facă pozele, o lumină strălucitoare şi albăstruie a descins brusc din cer lăsându-i pe amândoi cu gurile căscate. Aceasta a devenit din ce în ce mai largă în timp ce se apropia de câmpul lor vizual, iar după puţin timp, cei doi fraţi au reuşit în sfârşit să vadă clar sursa luminii.

Leonard a descris bizara apariţie ca fiind “două farfurii” cu extremele deschise ce stăteau faţă în faţă şi lucind într-o lumină albăstruie. După ce OZN-ul s-a apropiat destul de mult de clădirea primăriei, a început să se mişte încet pe orizontală deasupra cerului până când a ajuns în dreptul steagului de pe primărie. De acolo, naveta luminoasă a plutit pentru un moment chiar înaintea celor doi fraţi miraţi, iar din fericire acest lucru a fost suficient pentru Leonard să imortalizeze momentul.

După acel moment scurt, OZN-ul luminos a zburat rapid fără să producă vreun zgomot specific de motor. Cei doi fraţi au fost şocaţi de cele experimentate şi nu puteau să-şi explice concret fenomenul.

“Nu am văzut nimic să zboare aşa de repede,” au spus cei doi.

Chiar dacă Leonard şi Wilfred Lamoreux nu mai sunt printre noi, episodul unic încă trăieşte datorită fiicei lui Leonard, Debra DeCamillis, care încă locuieşte în Vancouver.

Negativul a fost pierdut datorită trecerii timpului, iar scepticii au început să apară susţinând că poza nu arăta nimic mai mult decât un defect al camerei cauzat în urma developării rolei. Pe de altă parte, fiica lui Leonard contrazice pe aceşti necredincioşi susţinând cu tărie că tatăl său era de fiecare dată extrem de entuziasmat când spunea povestea cu pricina. Debra a declarat următoarele:

“Ştiu sigur că nu au existat bule pe film, nici defecte. Ştiu asta pentru că eram fascinată de negative când eram mică şi am văzut acel negativ de nenumărate ori. Pe de-a-ntregul imaginii nu există nici un defect, doar lumini, aşa că ştiu că nu au existat bule sau defecte.”

Femeia a oferit detalii adiţionale cu privire la acest eveniment OZN, toate informaţiile provenite de la tatăl ei, cât şi analize ale întâmplării.

“Camera se afla pe un trepied, deoarece tata încerca să capteze imagini subsecvente cu ansamblul de lumini. Nu folosea o expunere în timp, camera lui nu era aşa sofisticată. E drept că a spus că putea să vadă bula, sau coada cum a numit-o el, în care obiectul era încapsulat.”

Descrierea detaliată a evenimentului, împreună cu poza disputată, oferă încă o dovadă magnifică cu fenomenul OZN văzut acum aproape 100 de ani, când efectele generate pe computer şi photoshop-ul nu erau nimic mai mult decât idei futuriste.

Altceva de luat în calcul este similaritatea remarcabilă dintre obiectul din poză de mai sus şi un altul prezent pe o frescă din 1350. Obiectele din ambele imagini prezintă caracteristici similare, şi în acelaşi timp se potrivesc descrierii navelor spaţiale şi a OZN-urilor din prezent. Să fie acest aspect o pură coincidenţă?

Există oare o legătură între aceste două apariţii? Dacă da, se poate că această conexiune să implice şi religia, având în vedere că ambele eveniment au loc în circumstanţe sfinte sau religioase? Se poate că extratereştrii să fi fost implicaţi (şi poate încă sunt) în treburi religioase? Asta ar explica categoric cum unii sfinţi şi profeţi erau capabili de producerea feluritelor minuni dealungul istoriei.