Robotul Curiosity al celor de la NASA trimite poze cu un presupus astronaut aflat pe Marte

Imagini recente transmise de către robotul Curiosity al celor de la NASA arată o umbră ciudată ce aduce extrem de mult cu un astronaut. Poate această anomalie să dovedească că fiinţe avansate operează deja pe suprafaţa Planetei Roşii?


Numeroase mistere de pe Pământ aşteaptă să fie desluşite. Când vine vorba de alte lumi precum planeta Marte, situaţia capăta deja proporţii colosale, având în vedere că doar anumite agenţii spaţiale au access la aceste informaţii.

Putem oare să tragem concluzii clare bazându-ne doar pe ce ne oferă „ei”? Şi chiar mai mult, putem afirma cu certitudine că nicio fiinţă umană nu a pus piciorul până acum pe Marte?

Pentru a înţelege mai bine întrebările alăturate, haide-ţi să ne uităm la aceste fotografii mai puţin obişnuite făcute de Curiosity ce arata o presupusă umbră a unui astronaut ce stă chiar lângă robot.

Deşi silueta întunecată poate fi interpretată în multe feluri, nu există dubii în legătură cu asemănarea izbitoare cu un astronaut care se ocupă de probleme tehnice ce probabil au fost întâmpinate de robotul pământean.

Forma definită se poate observa nu doar într-o imagine, ci în 4 poze captate într-o perioadă de 45 de minute. Umbra îşi schimbă poziţia constant, iar ultimele două cadre arata presupusul astronaut în timp ce este aplecat deasupra panoului de control.

Deci, poate această ipoteză a unui astronaut ce se îngrijeşte de Curiosity să aibă o bază solidă?

Potrivit lui Scott C. Waring de la ufosightingsdaily, acesta nu este singurul caz când umbre neobişnuite au fost zărite într-o imagine oficială. Acum câţiva ani, un om a dat peste încă o umbră similară a unui presupus astronaut echipat cu un tanc de oxigen ce pare că repară robotul.

Pot aceste două apariţii să fie considerate un caz de pareidolia – fenomen psihologic ce conectează ceva inexistent cu un tipar familiar? Sau mai degrabă reprezintă un scenariu real ce nu poate fi acceptat de minţile noastre standardizate?

Comunitatea analiştilor fenomenelor de acest fel considera această captura inedită ca fiind o dovadă clară că ceva este în neregulă cu întreaga operaţiune de pe Marte, asta dacă acţiunea se petrece într-adevăr acolo. Scott Waring ce a împărtăşit această descoperire incredibilă pe blogul sau, are un punct de vedere interesant:

“Verificam ultimele noutăţi trimise de Curiosity pe site-ul NASA şi am găsit 4 poze cu umbra unui presupus astronaut ce pare că repara robotul. Aceste capturi demonstrează publicului că robotul este întreţinut de oameni aflaţi pe Marte, şi că acolo există şi alte navete spaţiale ce pot transporta oamenii în câteva zile, dar publicul nu are acces la asemenea informaţii”.

A mai adăugat o remarcă, ce-i drept mai nerealistă, dar merită menţionată:

“Am un prieten taiwanez ce lucrează la NASA ce mi-a spus că acum câţiva ani a văzut o navetă verde-albăstruie în formă de roată ce se învârtea în timp ce plutea. Mi-a dezvăluit că aceasta poate trimite un echipaj în spaţiu la viteza de 1/20 din viteza luminii. Este foarte rapidă şi poate ajunge pel una în doar 30 de secunde”.

Un asemenea scenariu nu este greu de imaginat având în vedere avansurile tehnologice din anii recenţi, fără să menţionez de jucăriile secrete ale armatei, dar cred că un asemenea scenariu este improbabil pentru că, chiar dacă am putea atinge asemenea viteze, corpul uman nu ar putea suporta presiunea atmosferică exercitată.

În orice caz, silueta fotografiată în apropierea robotului Curiosity ridică o grămadă de semne de întrebare.

Există deja astronauţi pe Marte ce operează în secret pentru NASA şi alte agenţii spaţiale? Sau mai degrabă oamenii au creat deja o formă de inteligenţă artificială ce ajută cu mentenanţa pe planeta vecină? Marte este cu siguranţă locul perfect pentru testarea unei asemenea maşinării.

Alţii pasionaţi de fenomene ciudate au propus ideea conform căreia, robotul Curiosity se află undeva pe Insula Devon din Canada, şi nu pe Planeta Rosie. Acesta este un punct de vedere veridic ce ar putea explica prezenţa unor oameni în costume de astronaut.

Acestea rămân bineînţeles doar speculaţii bazate pe neîncrederea noastră în instituţiile guvernamentale, dar există o şansă considerabilă ca aceste spuse să fie mai mult decât o simplă teorie a conspiraţiei.

Linkurile oficiale NASA 1, 2, 3, 4.