Trei tipuri de OZN-uri pe care probabil nu le cunoști

Fenomenul OZN e plin de mistere, și nu vorbesc despre ceea ce guvernul și celelalte agenții ne ascund. Un număr larg de apariții noi în fiecare an, fiecare dintre ele având particularități distincte, fără să existe riscul de plictiseală când analizăm aceste cazuri.


Deci de ce nu există o acțiune oficială direcționată către aceste lucruri ? Ai putea întreba, de ce radarele noastre avansate de la sol nu prind niciun semnal ? Sau de ce nu e nicio urmă de aparate prăbușite dacă aparițiile sunt atât de numeroase ?

După unii analiști OZN, răspunsul e destul de simplu – OZN sunt mai diverse decât te-ai putea aștepta. Pot varia de la nave proiectate artifcial până la faimosul satelit Cavalerul Negru, către globuri luminoase capabile să sfideze legile fizicii prin manevre imposibile, și, ultimele dar nu cele din urmă, OZN-uri organice. În afară de asta, guvernul nu ne va lăsa să știm nimic de vreun incident, deși sunt zvonuri suficiente că tot ce am spus mai sus s-a și întâmplat în trecut.

Dacă ne uităm la primul tip de OZN – navă artificial proiectată de origini pământene sau extraterestre – e ușor să ne imaginăm un scenariu conspirativ. Dacă oficialitățile pun mâna pe tehnologie extrem de avansată, atunci un asemenea “prăjitură tehnologică” le va ajuta, și probabil n-o vor dezvălui nimănui.

O asemenea navă ar fi dificil de obținut. Totuși, după numeroase povestiri, scenariul de mai sus e posibil să se fi întâmplat. Dacă acest tip de OZN e artificial, atunci radarele noastre pământene ar trebui să fie capabile să le urmărească și în cele din urmă ar fi capturabile. De ce nu există dovezi oficiale care să susțină asta ? Prima, că oficialii nu pot fi crezuți când vine vorba de dezvăluirea unor informații clasificate, dar din fericire pentru noi, există oameni destul de curajoși care reușesc să pună mâna pe filmări cu OZN-uri urmărite de aviația militară.

Filmarea de mai jos a apărut în 2014 și arată cum un elicopter Black Hawk aparținând Pazei de Coastă din Aguadilla urmărește un presupus OZN. Priviți cu atenție la 01:24 (timerul afișat în colțul din stânga sus), când un OZN iese din ocean și zboară în formație cu cel original, apoi ambele se scufundă încet în apă, aparent neafectate de forțele hidrodinamice.

Al doilea exemplu de OZN este cel glob luminos. Acestea par a fi de mărimea unei drone și sunt capabile de viteze amețitoare, întoarceri bruște și căderi.

Acest tip particular de OZN este cel mai ciudat pentru că nu există niciun dispozitiv pământean care să le semene.  Cercetătorii OZN și entuziaștii au documentat aceste glori ciudate, și le consideră dispozitive de inteligență artificială, controlate de la distanță sau care se pilotează singure. Mai jos e un exemplu clasic de OZN glob.

Iată al treilea tip de OZN – ființele organice misterioase. Această apariție particulară e cel puțin extrem de ciudată. Franklin Ruehl, renumitul cercetător și criptozoolog american consideră aceste OZN-uri ca fiind ființe din altă lume, care au evoluat din compușii organici din spațiu pentru a supraviețui în condiții imposibile, și ar fi de fapt primele forme de viață ajunse în cosmos.

Filmări diferite arată cum aceste ființe își schimbă forma pe cer, transformându-se în forme diverse în timp ce plutesc la mare altitudine, iluminate de soare, și formează o aura de curcubeu. Aceste OZN-uri se găsesc și în grupuri mari, similare unor stoluri de păsări, iar unii oameni chiar clamează că le pot chema folosind abilități telepatice.

Fenomenul OZN e real și se intensifică. Dacă implică extratereștri adevărați sau tehnologie militară secretă, încă rămâne de aflat, și considerând avansul tehnologic al propriei noastre specii, momentul dezvăluirii s-ar putea să vină mai degrabă mai devreme decât mai târziu.

Publicat original în EWAO.