Un geolog rus susține că a găsit urme de maşini de teren vechi de 14 milioane de ani în Turcia

Un geolog rus a ajuns la o concluzie controversată – urme pe teren, într-o regiune din Turcia, făcute de vehicule grele de teren care au traversat zona cu milioane de ani în urmă.


Urme ale civilizațiilor antice cu capacități avansate similare nouă ies la suprafață într-un ritm mai alert decât înainte. De la reactoare nucleare străvechi până la sisteme avansate de conducte vechi de mii de ani, toate contribuie la puzzle-ul istoriei noastre antice.

De data e rândul Turciei să apară în lumina reflectoarelor, căci aici un geolog rus, Dr. Alexander Koltypin crede că a găsit urme de vehicule de teren datând din epoca civilizațiilor antedeluviene de acum milioane de ani.

El suspectează că vehicule grele pe roți au fost conduse pe solul moale sau pe o suprafață udă și urma lor a rămas și s-a pietrificat, rămânând similară urmelor de dinozaur care s-au păstrat în timp.

În acest caz totuși, arheologii se tem să facă această ipoteză cunoscută pentru că ar spulbera toate teoriile clasice despre trecutul nostru.

Cred că vedem semnele unei civilizaţii care a existat înainte de crearea clasică a lumii” remarcă Dr. Koltypin. “Toate aceste câmpuri pietroase erau acoperite cu urme rămase de milioane de ani în urmă…nu vorbim de fiinţe omeneşti. Aici e vorba de maşini de teren.

Geologul rus afirmă că nu greşeşte când datează aceste urme la o perioadă de timp către care doar imaginaţia se poate întinde. Teoria lui e într-adevăr provocatoare, dar el adaugă că aceste alegaţii pot fi dovedite.

Ca geolog, pot să spun cu siguranţă că vehicule de teren antedeluviene au fost conduse în Turcia Centrală cu aproximativ 12-14 milioane de ani în urmă. Această metodologie de găsire a vârstei rocilor vulcanice este foarte bine studiată şi a funcţionat bine.

Putem presupune că vehicule de teren antice au fost conduse pe un sol moale, poate pe o suprafaţă udă, şi datorită faptului că urmele sunt atât de adânci. Apoi aceste urme – şi suprafaţa din jur – s-a pietrificat şi a securizat aceste urme“, a adaugat Koltypin.

Koltypin crede că semnele lăsate în urmă de vehicule străvechi sunt printre indiciile care “demonstrează existenţa unor civilizaţii străvechi”, dar are sunt în mod constant ignorate de oamenii de ştiinţă care reprezintă curentul actual. Asta nu înseamnă că oameni antici le-ar fi condus, ci orice alt tip de formă de viaţă inteligentă care era pe Pământ în trecutul îndepărtat.

Poate creaturile acestei pre-civilizaţii nu erau precum omul modern.

Studiul a fost realizat de Dr. Koltypin şi încă trei colegi în cursul unei călătorii pe teren către situl din Anatolia. Koltypin este directorul Centrului de Cercetări pentru Ştiinţele Naturii la Universitatea Ecologico-Politică Internaţională din Moscova.

Deşi nu au găsit un sistem comprehensiv pentru aceste urme, a notat totuşi o schemă în forma unei distanţe simetrice dintre urme, şi că acestea se aseamănă roţilor maşinilor moderne, deşi sunt prea adânci comparativ cu cele lăsate de maşinile din ziua de azi.

Adâncimea maximă a unei urmă este de aproape trei picioare (un metru). Pe lateralul lor se găsesc zgârieturi orizontale, şi se pare că acestea au fost lăsate de osiile folosite de vehiculele antice. Am găsit multe urme care au asemenea zgârieturi.

Koltypin oferă un punct de vedere valid care dacă s-ar putea dovedi corect, dar există şi alte speculaţii în legătură cu această problemă care trebuie luate în considerare. Alte ipoteze variază de la “sistem timpuriu de irigaţii” până la “efect de undă al noroiului care se mişcă încet” şi chiar şi urme lăsate de retragerea gheţarilor în timpul ultimei glaciaţiuni.

Cea mai convingătoare idee a fost exprimată totuşi de un cititor care as spus că poate fi “o cale ferata, similară celei de la Diolkos, pe care au fost transportate corăbii peste istmul Corint în Grecia în timpul secolului VI I.Hr, impense de sclavi peste urmele în solul calcaros, care jucau rolul de pistă. Acestea din Diolkos au funcţionat peste 600 de ani.”

Regiunea Anatolia din Turcia deţine multe secrete. De la oraşul subpământean Derynkuyu, până la “coşurile albe de fum” din Cappadocia, şi de asemenea complexul subteran dezvăluit recent unde cei din antichitate trăiau permanent.

În orice caz, s-ar putea să reuşim să înţelegem cu acurateţe trecutul nostru doar în acest secol având tehnologia de acum, dar numai dacă va fi suficientă pace cât să ne ocupăm de asta.